meditation

10 gode grunde til at meditere

10 gode grunde til at meditere

– og blive ved med meditation

meditere

Du har sikkert hørt det tusindvis af gange. Meditation er fantastisk og gør rigtig meget godt. Det ene blad efter det andet er fyldt med mennesker der fortæller, at de mediterer hver dag og at de er så glade for det.

Med hvad er det der gør, at så mange mennesker mediterer og hvorfor skal du overveje at begynde at meditere?

Jeg mediterer og min overvejende grund til at sidde og meditere hver evig eneste dag er, at hvis jeg ikke gjorde det, så ville der være som på en banegård i mit hoved.

Skab ro i dit tankemylder

Med meditation kan jeg skabe ro i mit tankemylder. Jeg oplever, at jeg er meget mere i balance, når jeg mediterer dagligt, at jeg tager de ting som kommer mere stille og roligt. I perioder hvor jeg pludselig glemmer og meditere, falder jeg lynhurtigt tilbage i alle de gamle mønstre og netop fordi jeg har prøvet det nogle gange og ikke ønsker, at det skal ske, holder jeg stædigt fast i, at meditere hver eneste dag.

Derfor skal du meditere

Der er rigtig mange gode grunde til, at så mange mennesker mediterer, se listen nedenfor. Jeg er sikker på, at du bliver frister til også at komme i gang.

  1. du lærer at slappe af i både kroppen og sindet
  2. dit tankemylder mindskes, og med mindre tankemylder, vil du opleve større åbenhed overfor det der sker.
  3. meditation fremmer koncentrationen og evnen til at fokusere på det, du laver lige nu, altså at gøre en ting ad gangen med opmærksomhed.
  4.  du bliver mere mindfull og lærer, at være mere tilstede i nuet og du lærer ligeledes, at værdsætte det der sker lige nu.
  5. din evne til at være nærværende forbedres.
  6. du får mulighed for at lære dig selv meget bedre at kende
  7. du vil øge oplevelsen af livsglæde og flow i din hverdag og du vil opleve større robusthed i forhold til udefrakommende udfordringer
  8. du bliver bevidst om samarbejdet mellem krop, åndedræt og sind
  9. du bliver mere dig selv
  10. du øger muligheden for, at udvikle dig spirituelt og åndeligt.

meditere

Fristet? Og vil du også opleve glæden ved at meditere?

Jeg har lavet et online meditationskursus for begyndere. På kurset bliver du over 4 uger guidet ind i en meditationspraksis.

Læs mere om kurset Kom godt i gang med meditation

Add A Comment