ashwangandha

Ashwagandha – Din must eat urt ved stress og binyretræthed

Ashwagandha

Din must eat urt ved stress og binyretræthed

ashwangandhaAshwagangha er for mig et vidundermiddel og hvis man kan være forelsket i en urt, er jeg forelsket i Aswagandha.

Jeg er ihvertfald ovenud begejstret for den.

Ashwagandha har gjort underværker for mig både i forbindelse med stress og binyretræthed og fungerer nu som en jævnlig understøttelse og foryngelse af min krop, mit udseende og mit sind. Jeg indtager urten fast og varierer dosis alt efter om jeg er i en periode med mere travlhed end ellers eller ej.

Jeg mødte urten første gang, da jeg læste bogen et Pukka Liv som handler om Ayurveda og om hvordan man ved denne oldgamle indiske lægevidenskab kan skabe balance mellem krop sind og sjæl. Og jeg købte straks urten hjem for at se, om den virkelig kunne det bogen fortalte. Jeg blev bestemt ikke skuffet.

Nederst på siden sætter jeg et link så du ved, hvor du kan finde bogen.

Hvad er Ashwagandha?

Ashwagandha er en gammel indisk urt, som bliver brugt understøttende for kroppen og som et foryngelsesmiddel indenfor Ayurveda. Den er traditionelt brugt som et styrkende middel indenfor mange former for svækkelse. Både rod og blade bruges. Urten bliver kaldt “Styrke som en hest” og det siger ikke så lidt om, hvilken magisk virkning urten har på os.

Hvad hjælper Ashwagandha mod?

Ashwagandha har en antiinflammatorisk virkning og bruges bl.a. ved gigt, ledsmerter, betændelsestilstande, ved træthed, kronisk træthed, tegn på udmattelse og ved angst, stress og binyretræthed. Og så hjælper den til at nedbringe de spændinger som opstår i både krop og sind og den styrker hjertet og er god mod søvnløshed.

Planten bruges til behandling af immunsystemsproblemer, ved hormonel ubalance og ved problemer med skjoldbruskirtlen og hjælper i den grad både binyresystemet og nervesystemet.

Den siges også at kunne mindske følgevirkningerne ved kemoterapi

Ashwagandha er også et adoptogen, hvilket er et stof der hjælper kroppen med at fungere normalt og stabilisere dens ubalancer.

Hvordan bruges Ashwagandha?

Ashwaganda kan købes som pulver du kan røre ud i din Smoothie eller drikke som urtete. Det kan også fås i kapsler, som du sluger ligesom du sluger piller.

Hvor kan Ashwagandha købes?

Du kan købe Ashwagandha i helsekostforretninger. Urten bliver produceret af flere forskellige virksomheder. Jeg er særligt glad for Pukkas kapsler, kaplerne fra Swanson og pulveret fra Renee Voltaire.

Nedenfor har jeg sat et par links til, hvor du kan læse mere og købe urten.

Du kan købe Ashwaganda her

Du kan også købe denne her

Du kan læse mere om Pukkas variant af Ashwagandha her

Finde bogen Et Pukka Liv her

 

Ayurveda urter

Bonusinfo om Ashwagandha

Indenfor Ayurveda kan man også tage Ashwagandha som en foryngelseskur fordi urten styrker blodet, opbygger jernniveauet og øger knoglemassen og som et mildt elskovsmiddel♥.

Må du bare prøve urten, så følg den dosis der er angivet på glasset eller posen med pulver.

Skriv dine erfaringer med Ashwagandha:

Har du erfaring med urten, er du meget velkommen til, at dele dem med os andre via nedenstående kommentarfelt.

Tak♥

Comments

 1. Helle Paulsen

  Kære Mie
  Hvor lang tid går der inden den fulde virkning af Ashwaganda kan mærkes?

 2. Ulla Nielsen

  Hvornår på dagen skal man tage det når man lider af søvnløshed? Hvis det også giver energi?

 3. Jens

  Kære Mie.

  Jeg har for flere år siden været helt nede med stress, og har i mange år taget alskens naturmedicin. Jeg har i de sidste år erkendt at jeg aldrig helt er blevet renset helt for stress, og arbejder naturligvis i et storrum. Jeg tager fast Perikon og Rhodiagra. Nu har jeg så, inspireret af dig og hvad jeg ellers kan læse mig til, bestilt Ashwaghandha, økologisk i tabletform fra amazon.co.uk.

  Mit spørgsmål er hvad din holdning er til mht. dosis? Jeg oplever pt. svære stressymptomer som jeg ved at jeg skal være meget opmærksom på, blandt andet i form af lejlighedsvis uro som følge af stress. (Jeg er dog også en smule vidende om binyretræthed som du nævner).

  Jeg ser meget frem til dit svar 🙂

  Mange hilsner
  Jens

  1. Kære Jens

   Tak for dit spørgsmål ang. dosis på Ashwaganda.

   Jeg er meget forsigtig med, at anvise anden dosis end den der fremgår på det indkøbte produkt, når jeg ikke sidder i forløb/sessioner med den person, jeg anbefaler dosis til og kan derfor desværre ikke hjælpe dig med dosis her, da jeg ikke kan holde øje med, hvordan den anbefalede dosis virker for dig.

   Husk, at du altid skal føle bedring, når du indtager ashwaganda. Jeg anbefaler brug af ashwagande i forbindelse med genopbygning af kroppen efter stress og binyretræthed. Det er meget vigtig, at det ikke bliver indtaget for, at kunne udholde og “stresse” mere.

   Jeg bliver lidt bekymret, når du skriver, at du pt. oplever svære stresssymptomer, især når du skriver, at du tidligere har været helt nede med stress. Det synes jeg lyder alvorligt. Prøv evt at tage denne test, for at se, hvor hårdt ramt af stress du er: https://miefabricius.dk/stresstest/ og husk, at du altid er velkommen til, at booke mig, hvis du beslutter dig for, en gang for alle, at få stresse ud af kroppen. Book evt. en afklarende samtale med mig via mit bookingsystem først.

   Pas rigtig godt på dig selv – du er den vigtigste person i dit liv:-)

   Kærligst Mie

 4. Oliver Nilsen

  Jeg har bestilt mine kapsler for første gang fra Amazon UK og er spændt på hvordan det virker på min krop. Nu er jeg selv ramt af stress og er begyndt at komme lidt ovenpå, men energien er helt væk. Jeg har taget Rosenrod og Curcumin, men glæder mig til at prøve Ashwaganda også.

  1. Kære Oliver

   Kan du mærke en forbedring i kroppen og af dit energiniveau, efter du er begyndt på Ashwaganda?

   Kærligst Mie

Add A Comment