ashwangandha

Ashwagandha – Din must eat urt ved stress og binyretræthed

Ashwagandha

Din must eat urt ved stress og binyretræthed

ashwangandhaAshwagangha er for mig et vidundermiddel og hvis man kan være forelsket i en urt, er jeg forelsket i Aswagandha.

Jeg er ihvertfald ovenud begejstret for den.

Ashwagandha har gjort underværker for mig både i forbindelse med stress og binyretræthed og fungerer nu som en jævnlig understøttelse og foryngelse af min krop, mit udseende og mit sind. Jeg indtager urten fast og varierer dosis alt efter om jeg er i en periode med mere travlhed end ellers eller ej.

Jeg mødte urten første gang, da jeg læste bogen et Pukka Liv som handler om Ayurveda og om hvordan man ved denne oldgamle indiske lægevidenskab kan skabe balance mellem krop sind og sjæl. Og jeg købte straks urten hjem for at se, om den virkelig kunne det bogen fortalte. Jeg blev bestemt ikke skuffet.

Nederst på siden sætter jeg et link så du ved, hvor du kan finde bogen.

Hvad er Ashwagandha?

Ashwagandha er en gammel indisk urt, som bliver brugt understøttende for kroppen og som et foryngelsesmiddel indenfor Ayurveda. Den er traditionelt brugt som et styrkende middel indenfor mange former for svækkelse. Både rod og blade bruges. Urten bliver kaldt “Styrke som en hest” og det siger ikke så lidt om, hvilken magisk virkning urten har på os.

Hvad hjælper Ashwagandha mod?

Ashwagandha har en antiinflammatorisk virkning og bruges bl.a. ved gigt, ledsmerter, betændelsestilstande, ved træthed, kronisk træthed, tegn på udmattelse og ved angst, stress og binyretræthed. Og så hjælper den til at nedbringe de spændinger som opstår i både krop og sind og den styrker hjertet og er god mod søvnløshed.

Planten bruges til behandling af immunsystemsproblemer, ved hormonel ubalance og ved problemer med skjoldbruskirtlen og hjælper i den grad både binyresystemet og nervesystemet.

Den siges også at kunne mindske følgevirkningerne ved kemoterapi

Ashwagandha er også et adoptogen, hvilket er et stof der hjælper kroppen med at fungere normalt og stabilisere dens ubalancer.

Hvordan bruges Ashwagandha?

Ashwaganda kan købes som pulver du kan røre ud i din Smoothie eller drikke som urtete. Det kan også fås i kapsler, som du sluger ligesom du sluger piller.

Hvor kan Ashwagandha købes?

Du kan købe Ashwagandha i helsekostforretninger. Urten bliver produceret af flere forskellige virksomheder. Jeg er særligt glad for Pukkas kapsler, kaplerne fra Swanson og pulveret fra Renee Voltaire.

Nedenfor har jeg sat et par links til, hvor du kan læse mere og købe urten.

Du kan læse mere om Pukkas variant af Ashwagandha her

Finde bogen Et Pukka Liv her

Finde pulveret fra Renee Voltaire her

Og finde Swansons kapsler her

 

Ayurveda urter

Bonusinfo om Ashwagandha

Indenfor Ayurveda kan man også tage Ashwagandha som en foryngelseskur fordi urten styrker blodet, opbygger jernniveauet og øger knoglemassen og som et mildt elskovsmiddel♥.

Må du bare prøve urten, så følg den dosis der er angivet på glasset og vær opmærksom på, at indtage under 35 g. dagligt, da mere kan virke hæmmende på binyre funktionen.

Skriv dine erfaringer med Ashwagandha:

Har du erfaring med urten, er du meget velkommen til, at dele dem med os andre via nedenstående kommentarfelt.

Tak♥

Add A Comment