Det bedste råd mod stress

Det bedste råd mod stress

Det bedste råd mod stress

De fleste stressede jeg møder i mine coachingsessioner har, når de ser tilbage, været stressede meget længe, ofte i årevis.

De har levet et stresset liv, som har haft store konsekvenser både for dem selv og for deres famile. Det har været en stor byrde og det er så stor en lettelse, at slippe ud af stressens kløer.

Fordi det er så rædselsfuldt at være stresset og fordi man virkelig kan se, hvor rædselsfuldt det har været, når man endelig er kommet ud af stressens greb oplever jeg, at tidligere stressramte er rigtig bange for, at stressen får fat i dem igen.

Det kan jeg godt forstå, og statestikkerne siger også, at har man været stresset en gang, har man større sandsynlighed for, at blive ramt af stress igen.

At holde sig stressfri kan i manges tilfælde være et arbejde der skal fortsætte hver eneste dag, også når stressen er ude af kroppen. Og dette arbejde skal gøres for at forebygge stress.

Heldigvis er dette arbejde af den mere behagelige art. Og du kan sagtens glæde dig over det.

Mit bedste råd mod stress

Det bedste råd mod stress jeg kan give dig, der aldrig mere vil være stresset er simpelthen, at blive ved med at passe rigtig godt på dig selv og give dig selv RO – Rigtig meget ro i form af dage eller uger på sofaen med Netflix eller ugeblade. Lige indtil du mærker energien vende tilbage og du får lyst til at bevæge dig ud af sofaen igen.

Du skal blive ved med at prioritere hvad du bruger din tid på, du skal lave de ting de ting der gør dig glad, de ting der får dig til at slappe af og de ting der er gode for lige præcis dig.

Hvordan gør du det? Der er jo så mange ting, der er vigtige og som liiiiige skal laves.

Sådan forebygger du stress

Kig på din kalender. Der står helt sikkert en masse ting, som du skal lave, både arbejdsting og familieting. Står der nogen af de ting, der skal til, for at du har det godt, for at du får slappet af, for at du får motioneret?

Hvis du er som mange andre danskere, så sørger du sikkert, fordi du er pligtopfyldende, for, at få alle arbejdsopgaver o.lign i din kalender, men du glemmer dig selv.

Er det rigtigt?

Opgave: Få dig selv i kalenderen først

Jeg vil gerne give dig en opgave, du må også gerne kalde det et råd, hvis du bedre kan lide at kalde det det.

Dette råd er noget jeg selv praktiserer hver eneste uge og jeg ved, at det virker.

Jeg ved selv, at for at forebygge stress, så jeg skal holde virkelig fast i dette, for hvis jeg ikke gør det, hvis jeg begynder at glemme at passe på mig selv, så bliver mit overskud ganske enkelt mindre og min chance for at opleve stress derved større.

Sådan gør du

  • Tag din kalender frem og sæt dig for at planlægge din kommende uge
  • Sæt dig så et øjeblik og tænk over, hvad du gerne vil og hvad der gør dig afslappet, hvad du synes er sjovt, hvad der er vigtigt for dig o.lign.
  • Start end at skrive de ting i kalenderen som omhandler dig, altså de ting der skal til, for at du får passet godt på dig selv. Det er vigtigt, at du skriver de ting i kalenderen først. Det gør det mere “legalt” og gør det nemmere for dig at overholde de ting, du gerne vil gøre hver uge.
  • Herefter kan du skrive de arbejdsrelaterede opgaver ind, hvad du skal sørge for i forhold til familien mm.

Naturligvis kan der være bindinger i forhold til arbejdstid, hvem der skal hente børn mm., men prøv alligevel at få sat noget i kalenderen der er godt for DIG hver eneste dag. Og så skal du naturligvis huske, at denne aftale med dig selv er lige så vigtig (eller vigtigere) som alle de andre ting du skal i løbet af ugen.

Jeg vil gerne vise dig min uge. For at vise dig, hvordan man kan vælge at gøre.

Eksempel på hvordan min uge ser ud, så jeg kan forebygge stress

  • tirsdag, fredag og søndag morgen løber jeg en tur
  • hver aften mediterer jeg eller ligger i restorative yogastillinger eller lytter til Yoga Nidra
  • tirsdag og onsdag aften har jeg en rolig yogapraksis
  • torsdag, fredag og lørdag har jeg en mere aktiv yogapraksis.

Og ja, jeg ved godt, at det kan se voldsomt ud, men det er det der skal til, for at jeg hver dag føler mig rolig,  afslappet og har overskud.

Om du skal have mere eller mindre ind i din kalender kommer an på dig og på, hvad du har brug for. Prøv dig frem.

Du er velkommen til, at skrive i kommentarfeltet, hvad du gør for at forebygge stress. Hvad er dit bedste råd mod stress?

Jeg er sikker på, at andre kan få stor glæde af dine råd. Tak, Mie

 

 

 

Add A Comment