binyretræthed jeg var så træt

Binyretræthed – Jeg var SÅ træt

Binyretræthed – Jeg var SÅ træt

binyretræthed jeg var så trætMin oplevelse med binyretræthed

En ekstrem og ubeskrivelig træthed – en træthed som er fuldstændig crazy og som jeg tror, man skal have prøvet for at forstå, hvor slemt det er.

Jeg har haft binyretræthed og det eneste jeg husker fra den periode, hvor jeg var ramt af det, er den her ubeskrivelige massive og konstante ekstreme træthed.

Når jeg tænker tilbage på, hvornår første gang der var noget med mine binyrer var det flere år førend jeg fandt ud af, at jeg havde binyretræthed.

Jeg fik en aften, hvor jeg var alene hjemme, så stærke smerter i lændeområdet, lige under ribbenene og lige over nyrerne, at jeg måtte ringe efter mine forældre og få dem til at køre mig til lægevagten.

Jeg havde så ondt, at jeg var nødt til at få min far til at køre og støtte mig, i stedet for at gå de måske 600 meter, der er fra min bopæl til lægevagten på Hillerød Hospital.

Jeg kunne ikke gå selv.

Lægevagten kunne godt se, at jeg havde temmelig ondt, og alt fra mavesår, til galdesten og blindtarmabetændelse var oppe og vende. Jeg blev sendt hjem med smertestillende (som jeg ikke turde tage, fordi jeg var bange for, at jeg ikke kunne mærke, hvis det blev værre) og med beskeden om, at tage til egen læge.

Her blev jeg henvist til Hillerød Hospital og blev hurtigt kaldt ind til scanning af maveområdet.

Mistanken var galde eller nyresten. Jeg var fortsat øm i lændeområdet, men de stærke smerter var heldigvis forsvundet. Tre forskellige læger scannede mig og de kunne intet unormalt finde, ingen galdesten, end ikke spor efter, at der skulle have været galdesten.

Jeg blev sendt hjem med beskeden om, at jeg måtte henvende mig, hvis smerterne kom igen, lettet over, at der ikke var noget at se på scanningen.

Smerterne i siden, lige der hvor binyrerne sidder fortog sig, men der var fortsat en ømhed omkring binyrerne. Om episoden skyldes binyrerne,eller havde en anden årsag er uvist og jeg har heldigvis ikke oplevet de stærke smerter og kun ømhed siden.

Min binyretræthed – Jeg var SÅ træt

Et par år efter ovenstående episode begyndte jeg at få det virkelig skidt. Gradvist over tid kom en masse symptomer snigende og jeg fik det værre og værre.

Jeg var ekstrem træt hele tiden, havde havregrød i hjernen (jeg kunne ikke tænke en eneste klar tanke eller skrive noget), og en oplevelse af ikke at kunne noget som helst.

Jeg var så træt, at jeg til sidst blev sygemeldt af min læge. Først med mistanke om depression, men jeg følte mig ikke ikke det mindste deprimeret, bare så ufattelig træt, så med mistanke om stress, men jeg var med garanti ikke stresset, for det var slet ikke som dengang jeg var stresset (og når man har været alvorligt syg af stress, så ved man godt, om man er stresset eller ej). Og så havde jeg hele tiden ondt/ømhed under ribbenene lige præcis der, hvor binyrerne sidder.

Jeg tænkte, at den var helt galt med mit for lave stofskifte, men blodprøverne viste de rigtige værdier (jeg ved nu, at jeg også skulle have bedt om, at få testet flere andre værdier, der opstår hele tiden nye læringsmuligheder:-).

Brug for hjælp til at få stressen ud af kroppen? Start med mit mail-kursus Tag toppen af stressen.

Alt var en kraftanstrengelse

Når jeg havde afleveret mine børn om morgenen, var det eneste jeg kunne, at gå hjem og lægge mig på sofaen, til jeg om eftermiddagen skulle slæbe mig ned og hente dem igen.

Jeg slæbte mig igennem madlavning og putning for selv at falde bevidstløs om i sengen kl. 20. Jeg mediterede lidt og for første gang nogensiden var der ro i sindet, når jeg mediterede, det var som om, at hjernen var gået helt i stå, der var ingenting derinde.

Jeg troede, at hvis jeg bare gav mig selv en pause, lyttede til kroppens træthedsignal og gav mig selv hvile og ro, ville der gå nogle uger og så ville energien, så småt begynde at vende tilbage.

Efter 4 uger med masser af ro, var der ingen bedring overhovedet og jeg var tæt på, at blive så fortvivlet over, ikke at vide, hvad der var galt med mig.

Jeg følte mig som en på 100 år. Jeg kunne absolut ingenting. Virkelig ingenting.

En af dagene lå jeg og læste i bogen Stop stofskiftevanviddet og jeg kom til at læse noget, der brændte sig fast i mig.

Det handlede om binyretræthed. Det lød så genkendeligt og interessant, at jeg straks undersøgte alt, hvad jeg kunne komme i nærheden af om binyretræthed og om, at mange med stofskifteproblematikker kunne få binyretræthed.

Jeg var ikke et sekund i tvivl. Ca. 90 procent af symptomerne på binyretræthed, var mine symptomer.

Jeg led af binyretræthed.

Få dage efter havde jeg en tid på endokrinoligisk afdeling på Hillerød Sygehus i forbindelse med min stofskiftesygdom.

Her fortalte jeg, hvor skidt jeg havde det og at jeg var sikker på, at jeg led af binyretræthed. Det blev blankt afvist af lægen, da jeg for år tilbage var blevet testet for netop binyretræthed og at prøven her viste, at alt var i skønneste orden (man kan så stille spørgsmål om, der ikke er meget der kan nå at ændre sig fra en test er taget).

Allerde da han sagde det, tænkte jeg, at her var der ingen hjælp at hente og gik derfra med tanken om, at jeg selv måtte finde en løsning på mit problem.

Jeg ved nu, at den kordisol-test jeg fik taget ikke viser, den form for kordisol-ubalance, jeg havde med min binyretræthed.

Hos egen læge var meldingen den samme, jeg kunne umuligt have binyretræthed, for det mente lægen fra hospitalet ikke og det var ikke noge,t man sådan går og har.

Selv det at jeg havde en konstant ømhed lige præcis der, hvor binyrerne sidder kunne ikke have noget med binyretræthed at gøre.

Her blev jeg virkelig frustreret, det var min krop, mig der følte symptomerne, mig der oplevede, hvad der var galt, min sunde fornuft, mig der havde læst og undersøgt alt tænkeligt, der kunne være galt og binyretræthed var det eneste det kunne være.

Jeg besluttede mig for 100% at tage sagen i egen hånd og at følge en binyre og kortisol-healende kost og livsstil.

Og hold da op for en forskel der skete. Efter ikke at have kunne noget begyndte jeg allerede efter få dage, at mærke at der begyndte at ske noget og at det gik den rigtige vej.

Da jeg endelig kunne begynde at gå små ture oplevede jeg de første uger, at jeg blev så udmattet, at jeg måtte sætte mig på en bænk og samle kræfter, inden jeg kunne gå videre.

Og selvom to læger ikke støttede op om min binyretræthed er jeg ikke i tvivl om, at det var det, der var galt.

Jeg ved, at rigtig mange andre med binyretræthed heller ikke får binyretrætheden anerkendt af deres læge (det skal nok komme om nogle år, for med vores stressede livsstil, kemi, boom i stofskifte og autoimmune lidelser vil der dukke mange flere med binyretræthed op).

Efter mine lægebesøg foretog jeg selv et par hjemmetest af binyretræthed, og de viste begge, at jeg havde binyretræthed.

Hvorfor fik jeg binyretræthed?

Der er mange årsager til, at jeg fik binyretræthed og sikkert mange flere end jeg har listet herunder.

Jeg havde netop afsluttet et ægteskab med en narcissist (at være i et parforhold og afslutte et parforhold med en narcisist, kan jeg ikke anbefale)

Jeg havde været igennem et år med forskellig typer medicin for at se om mit lave stofskifte kunne blive bedre, med det resultat at mine stofskifte hormoner gennem lang tid skiftede fra højt til lavt. Noget af medicinen kunne min krop slet ikke tåle og jeg fik nogle rigtig alvorlige bivirkninger. Endnu en faktor hvor mine binyrerne blev ekstremt belastede.

På arbejde følte mig som en sandwich mellem gerne at ville lave et godt stykke arbejde, og ikke at kunne få lov (medmindre jeg valgte at bruge al min fritid på mit arbejde), fordi alt blev bestemt (og besparet) oppefra og hvor jeg var så frustreret over at være gået i stå fagligt, uden udsigt til mere læring og fornyelse og over at være fuldstændig sat udenfor al indflydelse på mit arbejde.

Jeg var alene med tre børn og selvom deres fædre indimellem tog et forældre-møde og havde dem torsdag-mandag hver anden uge, var det overordnede ansvar, koordinering m.m. mit, fordi børnene bor sammen med mig.

Jeg havde et par år tidligere startet Yogaoasen op og der er bare rigtig rigtig meget arbejde, når man vælger at starte egen virksomhed, ingen erfaring har med det og skal lære alt om styring af en virksomhed, økonomi, markedsføring m.m.

Jeg havde simpelthed fået skabt en hverdag med alt for meget arbejde, også privat, og jeg jonglerede med at få mit job, egen virksomhed og situationen som alenemor til tre til at gå op, samtidig med, at mit stofskifte ikke var velreguleret.

Hvilket, set i bagspejlet, naturligvis var en alt for stor mundfuld og som meditation, yoga og en ellers sund livsstil på ingen måde kunne kompensere for.

På intet tidspunkt følte jeg mig hverdagsstresset, men jeg var træt.

Kostmæssigt har jeg altid spist sundt, men jeg er bare rigtig glad for kaffe, grøn te og mørk chokolade, hvilket i de mængder jeg indtog det i, normalt ville have været ok, men som yderligere belastede mine stakkels svage binyrer.

Jeg var ikke stresset i dagligdagen, men alle ovenstående faktorer og en stofskifte medicin der ikke passede til mig og hvor den ene ting nærmest afløste den anden gennem nogle år gjorde, at mine binyrer aldrig fik lov til at hele, hvile og restituere, hvilket til sidst resulterede i binyretræthed.

Min vej til helbredelse

Min krop var SÅ træt og så er der ikke andet at gøre end at hvile til kroppen genfinder lidt energi.

Yin Yoga og Restorativ Yoga udgjorde i den periode min yoga praksis og så masser af guidet afspændinger, Yoga Nidra og meditation.

Derudover fik jeg større fokus på kosten, droppede gluten, mælkeprodukter, kaffen, den grønne te og den mørke chokolade. Lagde kosten om til en binyrestøttende og binyre healende kost.

Og så forelskede jeg mig i den fantastiske urt Ashwanganda, i det jeg kunne mærke en kæmpe effekt allerede efter få dage, jeg begyndte at tage den. Og gode vitaminpiller.

Du kan købe Ashwaganda her

Stille og roligt kunne jeg mærke, at jeg begyndte at vende tilbage til mere vitalitet og energi. Jeg kunne genoptage min Astanga Yogapraksis, gå længere ture og tydeligt mærke, at det begyndte at gå den rigtige vej.

I skrivende stund er mine binyrer (og mit stofskifte) endnu ikke helt på toppen. Det tager tid, måske op til flere år. Men det går den rigtige vej, jeg bliver stadig træt, men energienniveauet er for oppe ad gående.

Du kan også sagtens ved at skrue op for selvpleje og egenomsorg hele din binyretræthed og kordisol ubalance.

Slip stressen med holistisk stressbehandlingJeg kan hjælpe dig med din stress og binyretræthed

De fleste stressramte, oplever også binyretræthed i større eller mindre grad. Jeg kan hjælpe dig med mit Holistiske Stressbehandlingsforløb. Her hjælper jeg dig med at få stressen ud af kroppen og hjælper dig med at få forkælet dine binyrer, så de heale op og igen fungere optimalt.

Du finder mit Holistiske Stressbehandlingsforløb her

 

 

 

Del gerne din binyretræthedshistorie

Du er velkommen til at dele dine oplevelser og erfaringer med binyretræthed

Comments

 1. Louise

  Hejsa – tak for dette indlæg. Jeg har det ligesom dig. Hvordan går det med binyrerne i dag?

  1. Kære Louise

   Tak for dit spørgsmål. Mine binyrer har det fantastisk – så det kan lade sig gøre at komme fra trætheden og udbrændtheden til et liv med masser af overskud og energi og jeg oplever også, at de klienter jeg har i individuel stressbehandling der har problemer med kordisolbalancen, får det rigtig godt igen. Formlen er stresshåndtering/stressbehandlingsforløb, masser af restitution, små gåture, nærende kost og de rigtige tilskud. Bl.a. har jeg erfaring med, at adoptogene urter som lakridsrod, maca og ashwaganda hjælper med at genopbygge kroppen. Det tager tid og masser af egenomsorg, men kan sagtens lade sig gøre.
   Kærligst Mie

 2. Micki Nielsen

  Hej jeg har været træt i ca 12 år nu det startede da jeg var omkring de 30 og jeg er idag 42,jeg er blevet testet for stort set alt undtagen binyretræthed da der ikke er nogen læger der vil kendes ved binyretræthed.jeg mødte en diætist som mente det var det jeg havde og jeg fik lagt en kost der skulle hjælpe og for første gang i de 12 år kunne jeg mærke fremgang jeg skal ik sove 2 til 3 gange om dagen som jeg plejer men skal dog passe meget på med at bruge for meget energi i løbet af dagen så blir jeg træt som et ondt år.bare skønt at høre man ikke er alene om at ha de symptomer.

  1. Kære Micki
   Dejligt at høre fra dig og godt at høre, at det begynder, at gå den rigtige vej og at du mærker mere energi. Man kan gøre rigtig meget med sin kost og med de rigtige kosttilskud, så kroppen støttes mest muligt i regenereringsfasen. Dette kosttilskud kan måske hjælpe dig, til at komme hurtigere tilbage. Som altid når man tager kosttilskud,skal man prøve dem af om de passer til en. Sæt dig ind i om det passer til dig og prøv det af. Du skal mærke bedring, når du tager det inden for de første par uger.

   https://nordicvms.com/product-dr_wilson%E2%80%99s_dynamite_adrenal-322

   Kærligst Mie

Add A Comment