Ferie i hverdagen

Ferie i hverdagen

3 tips til hvordan du fastholder feriefornemmelsen i din hverdag

Sommer, sol, familiehygge, venner, rejser, afslapning og læsning. Plads til det der er sjovt og som vi godt kan lide.

Vi gearer ned og laver tingene i et helt andet tempo, når vi holder ferie. Vi skal ikke rigtig andet end det vi lige har lyst til. Vi har tid og ro til hinanden og til bare at være sammen.

Det er ferie og de fleste elsker det.

Ferie i hverdagen

Ferie og stress

Mange oplever, at de føler sig stressede op til deres ferie, at stressen forsvinder under ferien, men at den vender tilbage på fuld styrke, når hverdagen begynder igen.

Det kan være svært, at komme tilbage på arbejde igen efter en dejlig ferie og for nogle føles det meget voldsomt at starte op igen.

Når vi holder ferie foregår tingene ofte i et helt andet tempo end når vi går på arbejde. Heldigvis, for både kroppen og sindet har rigtig godt af ferie tempoet.

Vi giver os selv et chok

Vi går fra, på vores ferie at have slappet af, været rolige og afspændte til, på dag et tilbage i hverdagen, at skulle arbejde i det høje tempo, som vi forlod. Samtidig skal der for nogens vedkommende afleveres børn, og ordnes masser af praktiske ting i fritiden.

Det er lidt af et skift, vi byder os selv og det er indlysende, at både sindet og kroppen ikke når, at følge med dette ofte voldsomme skift.

Derudover har mange i deres ferie tanker om, hvordan det er, at de lever deres liv. Mange føler, at de nærmest er to forskellige mennesker. Den de er, når de holder ferie og den de er, når de har fri.

I ferien oplever man, hvordan livet også kan være. Kan du bedst lide ferietiden, så sørg for, at tage nogle af ferie elementerne med ind i din hverdag.

Tag fornemmelsen af ferie med ind i din hverdag

Det er muligt at geare ned og at tage fornemmelsen af ferie med ind i hverdagen.

3 tips til hvordan du fastholder feriefornemmelsen i din hverdag

Start langsomt og roligt op

Der er ingen grund til, at starte med at få hjertebanken og sved på panden. Heller ikke selv om der ligger masser af arbejdsopgaver og venter. Du kan ikke nå mere end du har tid til rådighed og at stresse over opgaverne, gør dig ikke mere effektiv, tværtimod.

Lav i stedet en plan over, hvilke arbejdsopgaver du løser hvornår. Og sorter arbejdsopgaverne således, at du tager den vigtigste først. Og så tillad dig selv at starte op i et roligt tempo.

Du skal passe dine arbejdsopgaver, men du skal også passe godt på dig selv

Hold pauser

Du må gerne holde pauser i løbet af din arbejdsdag. Ingen af os kan arbejde non stop uden pauser. Pauser gør dig rent faktisk mere effektiv, når du arbejder, så den tid du bruger på pauser er på den lange bane givet rigtig godt ud.

Hold fri når du kommer hjem og i weekenden

Lad arbejdet blive på dit arbejde, når du har fri og vær særlig opmærksom på, at du får holdt helt fri i weekenden.

Har du børn, så tænk på, at det også er voldsomt for dem at starte op i hverdagen igen. De er lige så trætte, når de kommer hjem, som du er. Det kan give flere konflikter og mindre overskud.

ferie i hverdagen

Du kan bruge dine weekender som små mini-ferier ved at tage det, der fik dig til at slappe af på ferien med ind i weekenden.

Hvis det var at ligge hele dagen og læse bøger, så gør det i din weekend, var det gåture med familien, så lad det være en del af weekenden.

Var det at sidde og lave puslespil en hel dag med børnene, så gør det.

ferie i hverdagen

Har du en hektisk hverdag, så er det endnu mere vigtigt, at du tilrettelægger din weekend som en modpol til hverdagen.

Del dine tips til at bevare feriestemningen i hverdagen.

Har du tips til, hvordan man bedst bevarer fornemmelsen af ferie, må du meget gerne skrive dine tips nedenunder.

Jo flere tips der kommer på , des mere kan vi hjælpe hinanden til en stressfri hverdag.

Tak, Mie

Add A Comment