yin yoga og ayurveda

Fornyelse, vækst og potentiale- Forårs Yin og Ayurveda

yin yoga og ayurveda

Forår er for mig den skønneste tid på året og måske fordi, jeg er et forårs barn er

Jeg elsker, når de første forårsblomster dukker op, når skovbunden dufter friskt og at nyde de første varmende solstråler på terrassen og så elsker jeg, at jeg helt af mig selv vågner tidligt og derved får mulighed for, at nyde alle morgenfarverne.

Foråret er en tid med vækst, nye muligheder og for mig et kæmpe stort potentiale.

I følge ayurvedaen, så har vi i vintertiden ophobet Kapha og denne skal nu elimineres og reduceres i vores kroppe. Det kan vi gøre ved at implementere nedenstående kapha-reducerende ayurvediske vaner.

  • Stå tidligt op helst inden klokken 7 for at undgå kaphaens tendens til træthed, særligt i hovedet.  
  • Rens din tunge med en tungeskraber.
  • Giv dig selv en oliemassage med varm sesam eller solsikkeolie. Dette revitaliserer din hud. Tag et varmt brusebad efterfølgende.
  • Sæt gang i lymfesystemet med gua sha, saltskrub eller en tørbørste, så du herved kan hjælpe eventuelle toxiner ud af din krop.
  • Drik ingefær og citronte (frisk ingefær og frisk citron overhældt med kogende vand), for at stimulere din fordøjelse.  
  • Hjælp kroppen til balance med udrensende yoga, meditation og åndedrætsteknikker.
  • Gå i seng senest kl . 22.

Forårs fornyelse med yin yoga

Gør som naturen og vær bevidst om, at starte en ny cyklus med forårets kommen. Om foråret sker der så meget i naturen. Alt begynder at spire og vækste igen efter vinterens dvale og det er som om, vi vågner op igen, vi planter nye frø, får nye ideer og laver nye planer.  

Indenfor traditionel kinesisk medicin har man ligesom ayurvedaen tanker om, hvordan vi bedst muligt kan støtte vores kroppen i foråret. Bl.a. ved at støtte lever- og galdeblære medianen og ved at stimulere fordøjelsessystemet. 

Når vi arbejder med lever- og galdeblære medianerne stimulerer vi det at tage aktion og er vigtig, da det hjælper vores qi med at få og udføre planer.

Nedenstående sekvens kan du bruge om foråret, men også alle andre tidspunkter, hvor du har brug for fornyelse, forkæle fordøjelsessystemet og slippe stress og spændinger.

God fornøjelse

Mie

 

Mini Forårs Yin Yoga program

ballestræk yin yoga

2 minutter på hver side – gå herefter til næste stilling.

banasana yin yoga

Lig 3 minutter i stillingen på hver side. Herefter et minut eller to på ryggen med armene ned langs siden inden du går til næste stilling. 

happy baby yin yoga

Lig i stillingen 2-3 minutter på hver side. Tag herefter et par minutter på ryggen inden næste stilling.

svane yin yoga

Lig her 3 minutter til hver side. Hvil evt. på underarmene i stedet for, at komme helt ned med overkroppen. Lig herefter et par minutter på ryggen inden næste stilling.

Lig her 2-5 minutter og kom herefter ned. Tag herefter 2-5 minutter på ryggen med armene ned langs siden. 

Afslut din praksis med meditation.

Add A Comment