Hvad er stress og er jeg stresset?

hvad er stress

Hvad er stress og er jeg stresset?

Hej Mie

Jeg kan se, at du ved en masse om stress.

Jeg er usikker på, hvad stress er og om jeg har stress.
Jeg oplever ind imellem hjertebanken, svimmelhed og så er jeg bare så utrolig træt og synes ikke rigtig at jeg orker noget.

Er jeg stresset og hvordan ved jeg, om jeg har stress? 

Kh Pernille

 

 

_DSC9577Kære Pernille

Tak for din mail. Det er svært for mig, præcis at vurdere om du har stress, da jeg kun kender få  af dine symptomer nemlig hjertebanken, svimmelhed og træthed. Både hjertebanken, svimmelhed og træthed er symptomer på stress, så det kan sagtens være, at du har stress.

Jeg vil dog, under alle omstændigheder, og for at være på den sikre side, anbefale, at du kontakter din læge. Han/hun kan vurdere om det er stress eller om din træthed eksempelvis er fordi du mangler vitaminer eller mineraler.

Du kan sagtens selv komme tættere på, om du er stresset ved at tage en stresstest. Du kan også læse mine indlæg Tegn på stress og Stresssymptomer. De  vil give dig en rigtig god ide om, du er stresset.

Hvad er stress?

Stress er en naturlig reaktion, som vi mennesker oplever, når vi bliver udsat for noget der en overgang kræver noget ekstra af os. Når man taler om, at være syg af stress, så er det ofte, fordi man har haft for meget at se til, privat og/eller på arbejdet igennem længere tid.

Når man bliver syg af stress har man gennem en periode produceret flere stresshormoner og det har ikke været muligt, at komme af med dem igen.

Bliv klogere på stress

Jeg vil anbefale, at du læser mine indlæg om stress og det om stresshormoner. De vil gøre dig meget klogere på, hvad stress er og vil skabe en forståelse for, hvad du skal gøre .

sygemeldt med stress

Yoga og meditation mod stress

Hvis du har læst om stress og om stresshormoner har du også læst om vores autonome nervesystem. Når man er stresset og skal have sine stresshormoner ud af kroppen, er et en rigtig god ide, at fokusere på aktiviteter der hjælper det autonome nervesystem med at berolige kroppen og sindet.

Hvis du er stresset, vil jeg anbefale, at du begynder med blid yoga og meditation. Begge dele vil få dit nervesystem beroliget.

Restorativ yoga

Restorativ yoga

Ved stress og særligt ved alvorlig stress anbefaler jeg Restorativ Yoga.

Restorativ yoga er yoga, hvor man ligger i stillinger understøttet af props. Og er en yogaform der er særligt god når man har enten en emotionel ubalance eller en fysisk skavank der driller.

Restorativ yoga er en yogaform, hvor du ved hjælp af dyb afslapning, hjælper kroppen med at skabe en healingsproces. Du vil kunne bruge Restorativ Yoga mod stress. Du vil også kunne bruge den til at styrke kroppen ved at give den hvile ved træthed.

Kærligst Mie

Hvad er stress

Tag toppen af stressen – 7 dages stress detox

Jeg har lavet et e-kursus der hjælper dig med, at få stresshormonerne ud af kroppen. Du kan finde kurset her. Du modtager kurset helt gratis.

Hvad er stress

Add A Comment