Hvor længe varer stress?

Hvor længe varer stress?

Hej Mie

Jeg har gennem længere tid følt mig sløj, irriteret, træt og rastløs. Jeg har meget at se til både på arbejdet og hjemme, og jeg er ret sikker på, at jeg er ramt af stress.

Det er ikke sjovt at have det som jeg har det nu, og jeg bliver ked af ikke at kunne være en god mor for mine børn.

Hvor længe skal jeg have det sådan her? Hvor længe varer stress?

Håber du kan hjælpe mig.

Kærlig hilsen

Pernille

Mie FabriciusKære Pernille

Det kunne godt lyde som om, at du er ramt af stress. Og at du er presset på flere områder af livet. Som børnefamilie kan det være rigtig svært, at få alle ender til at mødes, når man både skal passe arbejde og familie. Ofte har vi høje forventninger til, hvad vi skal kunne klare. Det kan ende med, at vi tilsidesætter os selv og de ting der gør, at vi har det godt.

De symptomer du nævner kan sagtens være tegn på stress. Jeg vil anbefale dig, at tage en stresstest, den giver dig et meget godt overordnet billede på, om du er ramt af stress.

Lad os antage, at du er ramt af stress og lad mig svare på dit spørgsmål om, hvor længe stress varer.

Hvor længe varer stress?

Det er ikke muligt for mig, at fortælle dig præcis, hvor længe stress varer. Lad mig forklare dig hvorfor.

Stress er individelt. Hvad der stresser os er individuelt, men ofte er det fordi mængden af krav overstiger den tid og de ressourcer, vi har til at løse kravene.

Stress kan vare et par uger hvis det er kortvarigt, at vi har for meget at se til, men stress kan desværre også vare i månedsvis og årevis.

Du er stresset af en årsag, jeg ved ikke hvorfor, men det kan være, fordi du har mange ting at se til på arbejdet, hjemme og måske også fordi dine tanker kører rundt med alt muligt, der forstærker stressen.

Hvor længe stress varer afhænger helt af, om du fortsætter med at leve et liv, hvor du skal mere end du har ressourcer til, eller om du bremser op og måske siger nej til nogle ting og begynder, at passe godt på dig selv.

De stressramte jeg har i mine 1:1 stressbehandlingsforløb er ofte af med deres stress på 4-6 uger og ved herefter, hvordan de skal leve, så de ikke bliver stresset igen. Men de bliver også holdt i hånden, og af mig, fuldstændig anvist, hvad de skal gøre, for at komme af med deres stress. Derfor er de relativt hurtigt af med deres stress.

Skal man af med stress på egen hånd, tager det ofte meget længere tid. Overvejende, fordi man ikke helt præcis ved, hvad man skal gøre, man forsøger lidt med det ene og så lidt med det andet.

Og man kan ikke forvente andet. For når man er syg med stress, er man styret af sine stresshormoner og  de kører rundt med en.

Hvor længe stress varer afhænger altså af, om man tager en beslutning om, at nu vil man ikke være stresset mere og så gør noget (og gør det rigtige!!!), eller om man i årevis lader sig køre rundt af stressen.

Sådan kommer du af med stress

At være stresset er, som du skriver, ikke særlig sjovt. Og vi kan risikere at bruge mange år af vores liv på at være stressede. Derfor vil jeg helt klart anbefale, at du gør, hvad der skal til, for at komme af med din stress hurtigst muligt.

Jeg hjælper gerne og tilbyder både Individuelle stressbehandlingsforløb, gruppeforløb og online stressbehandling.

Du er velkommen til at kontakte mig

Jeg har også lavet et e-kursus, der kan give dig en kickstart i forhold til at komme af med din stress. Du modtager kurset gratis.

Hvor længe varer stress?

Værsgo her har du kurset tag toppen af stressen – 7 dages stressdetox helt gratis

.

First name
Email

 

 

 

Kærligst Mie

Har du erfaringer med hvor længe stress varer og hvad gjorde du for at komme af med din stress?

Smid gerne en kommentar, så andre kan få glæde af dine erfaringer. Tak

Add A Comment