hvordan får man stressen ud af kroppen

Hvordan får man stress ud af kroppen?

Hvordan får man stress ud af kroppen?

Brevkassesvar til Nanna, der oplever uro, tankemylder og ønsker at få stressen ud af kroppen

hvordan får man stressen ud af kroppen

Kære Mie

Tak for din brevkasse og for dine mange fine svar. Jeg har været stresset gennem mange måneder. Tror egentlig jeg har været stresset ligesiden min mand og jeg gik fra hinanden for 4 år siden og jeg pludselig stod alene med mine dengang små børn.

Der er ingen tvivl om, at jeg har masser af stress i kroppen. Jeg er urolig, kan overhovedet ikke finde ro eller sidde stille, har tankemylder og kan slet ikke genkende mig selv og mine reaktioner.

Jeg er stresset og har brug for hjælp til, hvordan man får stress ud af kroppen. Kan du hjælpe mig?

Kærlig hilsen

Nanna

 

Kæreste Nanna

Ja, jeg kan godt hjælpe dig.

Uro i kroppen, øget tankemylder og andre reaktioner end sædvanlig er alt sammen tegn på stress. Heldigvis er det muligt at få stress ud af kroppen. Men man skal give sig selv lov til at gøre det, der skal til.

Mit bedste råd til at få stress ud af kroppen

Når du skal have stress ud af kroppen er det allerbedste, du kan gøre, at give dig selv RO – og måske også noget af det sværeste.

Dels fordi stresshormonerne sender signaler om at man skal være i gang hele tiden, men også fordi mange simpelthen ikke tillader sig selv den ro der skal til.

Hvis du er sygemeldt med stress, kan du vælge at bruge hele dagen på sofaen og se film og serier på Netflix eller Viaplay.

Hvis du fortsat skal passe en arbejdsdag, kan det være lidt sværere at give dig selv den ro der skal til for at få stress ud af kroppen.

Når man skal have stress ud af kroppen kan jeg godt lide at betragte stressen som influenza. Så prøv at spørge dig selv om, hvad du ville gøre, hvis du var ramt af en ordentlig omgang influenza?

De fleste ville nok svare INGENTING.

For når man har influenza, kan man ikke lave andet end at lægge i sengen eller på sofaen og sove.

Prøv at forestil dig, at det er influenza og ikke stress du har.

Hvad ville du gøre for at komme godt igennem influenzaen?

Du ville sikkert:

Sove, spise nærende supper (som andre laver til dig) og drikke varm urtete. På et tidspunkt ville du begynde at bevæge dig fra sengen til sofaen og kunne læse lidt ugeblade eller ligge og se serier på Netflix.

Og efterhånden som influenzaen begynder at forlade din krop ville du bevæge dig lidt op og rundt – men hvis du gør for meget bliver du udmattet og må tilbage til sofaen.

Hvis du har været ramt af sådan en ordentlig omgang influenza, ved du man kan være sengeliggende i flere uger. Du ved også, at når du er oppe og tilbage på arbejde igen, så kan der gå adskillige uger, førend du er helt på toppen igen og du kan føle tilbagefald.

Det er det samme med stress.

Når du skal have stressen ud af kroppen har du brug for RO.

Du skal du altså tænke på, at lave så lidt som overhovedet muligt. Du må gerne ligge i sofaen de uger du har brug for det og du må også gerne ligge og se alle de serier du har lyst til.

Kroppen har brug for RO for at få hjælp til at starte sin selvhealingsprocess.

Har man haft et decideret stresskollaps kan det være rigtig mange uger, man skal ligge på sofaen.

Herefter kan du stille og roligt, som energien vender tilbage, begynde at gå små ture, nyde lidt blid yoga og lave ting, du godt kan lide at lave.

Stress i kroppen gennem længere tid har helt sikkert skabt kludder i kordisol-produktionen, dit hormonsystem og måske er dit bindevæv blevet slapt og din koncentration har lidt skade. Det tager tid at få konsekvensen af for megen stress i kroppen i balance igen og den bedste måde jeg kender til at gøre dette på er ved let motion (gåture, yoga og andet blidt),meditation og mindfulness (hjælper hukommelsen og koncentrationen tilbage) og ved en masse selvforkælelse (hygge med gode veninder, ansigtsbehandlinger, massage, fodbad m lavendel og Epsonsalt og hvad der er slevforkælelse for dig)

Går du på arbejde og vil have stressen ud af kroppen anbefaler jeg, at du fjerner alt hvad der kan fjernes fra din kalender og sørger for, at du kan ligge på sofaen al den tid der er muligt. Det er ikke nu med masser af stress i kroppen du skal bruge din fritid på at hjælpe dine venner med praktiske ting og måske ville det også være bedre, for en stund at prioritere alenetid fremfor familiesammenkomster.

Jeg håber at du har mulighed for at holde dig i ro og derved få stressen ud af kroppen.

Du kan få yderligere hjælp ved at bruge yoga mod stress for at berolige dit overaktive nervesystem.

Jeg anbefaler, at du prøver Restorative yogastillinger, lytter til en Yoga Nidra, Kropsscanning eller ved at lave blid yin yoga.

Min egen helt store favorit til at finde ro, få stressen ud af kroppen og til at skabe en selvhealingsproces i kroppen er Restorativ Yoga.

Du kan finde Restorative yogastillinger her

Og vil du have et program med Restorative Yogastillinger mod stress ligger der et månedstema “Restorativ Yoga mod stress” i min medlemsklub Magiske Tempel.

Du finder Magiske Tempel her

Jeg ønsker dig det allerbedste og nyd den ro, du nu giver dig selv lov til at tage.

Kram

Mie

Mie Fabricius

Add A Comment