min kæreste er stresset

Min kæreste er stresset – Hvad gør jeg?

Kære Mie

Min kæreste er stresset – Hvad gør jeg? Jeg ved godt, at du hjælper stressramte, det er nu ikke mig der er stresset men min kæreste der er stresset. Det er lidt omvendt, for det er ikke mig, men min kæreste, som er stressramt. Håber du kan hjælpe mig?

Jeg har en kæreste, som har været ramt af stress i et års tid nu.

Det går op og ned. Men når det står værst på, undgår han mig og er urimelig overfor mig og mine børn. Han er generelt holdt op med at røre og kysse mig. Vi kan godt ligge i ske om natten, men sjældent bliver det til mere end det. (vi flyttede sammen for 1 1/2 år siden, med 4 sammenbragte børn fra 11-17)

Ind i mellem ligger jeg og tuder mig i søvn – men det opdager han ikke.

Jeg er meget forsigtig med at fortælle om mine frustrationer, for det gør bare tingene værre. Men
ind i mellem bryder jeg sammen og kan ikke lade være med, at vise jeg er ked af det og savner den mand, jeg forelskede mig i.

Hvordan takler jeg en stressramt, der bliver urimelige over for mig og overfor mine
børn?.

Vil det hjælpe at flytte væk for en tid, for at han kan få fred for mig og mine børn?

 

 

_DSC9577Kære Anne Mette

Tusind tak for din mail og for, at du deler din situation med mig.

Øv hvor jeg føler med dig. Det er SÅ hårdt, at leve samme med en stressramt. Jeg er sikker på, at du gør alt, hvad du kan for at støtte din kæreste, og for at være buffer i forhold til børnene og at det slider på dig.

Når du synes, at din kæreste er urimelig, for det er han helt sikkert, kan det måske hjælpe dig at tænke, at han er styret af stresshormoner. Lidt ligesom en pige i puberteten er styret af hormoner er din kæreste det. Det betyder ikke, at det er i orden, at han er urimelig, men du skal i hvertfald vide hvorfor og vide, at det ikke er sådan, han rigtig er. Ens personlighed bliver mærkbart ændret for højt et antal stresshormoner i kroppen.

Sexlysten forsvinder ofte også med stressen. Det er helt normalt og den vender oftest tilbage når stressen er ude af kroppen igen.

Hvorvidt det vil være en hjælp at bo hver for sig til din kæreste er frisk igen (for det bliver han, hvis han får den rette hjælp), synes jeg er svært at vurdere. Det må være, hvad du har brug for og hvad din
mavefornemmelse siger er det rigtige for DIG, der beslutter det.

Hvis din kæreste får den rette hjælp, kan han være hurtigt stressfri igen, og så er det sikkert ikke
nødvendigt at flytte midlertidigt fra hinanden, Gør hvad du har brug for.

Du har været klar over, at din kæreste er stresset det sidste års tid. Det er ikke sikkert din kæreste har samme opfattelse. Den sidste til at erkende stress og til at erkende, hvor alvorligt stresset personen er, er oftest den stressramte. Det skyldes stresshormonerne og at den stressede er sovset ind i sin stress, samtidig med at tilstanden har udviklet sig gennem lang tid at den stressramte har vænnet sig til, at det er sådan han/hun har det.

Den stressramtes hjerne er marineret i kordisol og så er det rigtig svært at tænke klart og fornuftigt.

Jeg har to gode råd, som du og andre i samme situation kan tage fat i med det samme:

1. Pas godt på DIG. Stress smitter, så der er en chance for, at du også bliver stresset og at jeres børn bliver stresset. Det er vigtigt, at du i denne situation gør, hvad DU kan for, at passe rigtig godt på dig selv og sørger for at oplade dine batterier. Hyg dig med dine veninder, gå til Yoga (eller hvad der giver dig ro og nurser om dig og din krop), mediter, løb en tur, hvad der nu er godt for dig og gør noget godt for dig selv hver eneste dag. Alt i dig vil sikkert gerne hjælpe din kæreste og dine børn, men det vigtigste er faktisk, at du hjælper dig selv først, sørger for at du har det godt, bliver ladet op, så sker der automatisk det, at du hjælper de andre. Du skal simplethen tillade dig selv at skrue op for din egen selvomsorg og selvforkælelse, så du har det så godt som overhovedet muligt.
2. Få din kæreste i stressbehandling hos en stresscoach.

Din kæreste har allerede været stressramt i et år. Det er allerede alt for lang tid. Især når han med den rette hjælp rimelig hurtigt kan blive fri for stress igen.

Hvis din kæreste endnu ikke har erkendt, hvor alvorligt stresset han er, er det ved at være tid. Du har sikkert prøvet at snakke med ham om det mange gange, men du må lige prøve en gang til. Og så kan det være en rigtig god ide at få ham en tur til lægen. Jeres læge kan hurtigt fortælle ham, at han er stressramt og herefter plejer den stressede at erkende at de er stressede og have lysten og viljen til at begynde at gøre noget.

De stressramte jeg har i forløb føler en mærkbar bedring allerede efter 3 uger og efter 5 uger er stresshormonerne som regel helt ude af kroppen (hvis de følger de opgaver, jeg giver dem).

Din kæreste er velkommen til at ringe til mig og få de første par råd med, og i kan også begge læse om den stressbehandling jeg tilbyder.

Jeg håber, at du kan bruge min hjælp, ring eller skriv endelig, hvis jeg
kan gøre mere. Det skal nok blive godt igen:-)

Pas på DIG❥

Kærligst Mie

Pårørende til en stressramt er du meget velkommen til at skrive dine råd i nedenstående kommentarfelt.

Du er også meget velkommen til at dele din historie som pårørende til en stressramt med os andre.

Tak

Add A Comment