restorativ yoga

Restorativ Yoga – Kroppen og sjælens balsam

Restorativ Yoga – Kroppen og sjælens balsam

Første gang jeg mødte Restorativ Yoga var på en yoga workshop for mange år siden.

Jeg følte mig hverken særligt stresset eller anspændt, men følelsen af, efter sekvensen, at være i så dyb afspændt tilstand, var alligevel ny for mig.

Da jeg senere hen blev  ramt af stress, var min krop så træt, at jeg i ugevis ikke magtede andet end at ligge på sofaen og lave absolut ingenting. Under en af mine mange stressramte timer i sofaen og via min desperation over ikke at få det bedre, kom jeg i tanke om Restorativ Yoga.

Jeg vurderede, at når nu jeg alligevel ikke orkede andet end at ligge på sofaen, kunne jeg vel lige orke, at ligge i restorative yogastillinger.

Pøller, tæpper, klodser og yogamåtte blev fundet frem og så lå jeg der i flere timer hver dag i en uges tid.

Jeg er fuldstændig sikker på, at den Restorative Yoga spillede en rigtig stor rolle i min stresshelbredelsesproces.

Siden hen har jeg taget en Restorativ Yogalæreruddannelse, en uddannelse jeg virkelig har haft gavn af mange gange både i forbindelse med mine stressbehandlingsforløb, men også i tider, hvor jeg selv har haft brug for lidt ekstra egenomsorg.

Hvad er Restorativ Yoga?

Restorativ yoga er en yogaform, hvis formål er at få udøveren ned i dyb afspændt tilstand. En Restorativ yogastilling er en stilling, hvor du ligger passivt og bliver holdt i denne stilling støttet af puder, pøller eller lign. Når du ligger i disse passive, understøttede restorative stillinger, giver du din krop mulighed for at give helt slip og for at slappe af.

Når din krop får lov til at slappe dybt af, begynder den en selvhealingsprocess, den begynder at reparere både fysiske skavanker og psykiske ubalancer.

Det synes jeg, er ret smart.

Restorativ yoga mod stress

Restorativ yoga er en hel fantastisk yogaform til stressramte.

Hvis du er ramt er stress er en af årsagerne muligvis, at du længe har glemt, eller ikke har kunne, slappe af. Din krop er i den grad i underskud af afslapning, den kører på pumperne og det samme gør dit sind.

Du har gennem lang tid sikkert arbejdet mere og mere, både hjemme og på dit arbejde. Dit stresshormon kortisol strømmer rundt i din krop, hele dit system er overbelastet og du er muligvis træt samtidig med, at du har svært ved at finde ro.

Heldigvis har du med Restorativ Yoga mulighed for at genstarte dit nervesystem, få kroppen til at slappe og til at få dig til at føle dig lidt mere groundet.

Jeg lader altid Restorativ Yoga være en del af det at komme af med stress og jeg underviser i Restorativ Yoga hver uge, til stor glæde for deltagerne.

Responsen på disse stillinger er helt fantastisk og det fortæller mig igen og igen, at Restorativ Yoga kan en masse tricks, som stressramte i den grad kan have glæde af.

Hvem har glæde af Restorativ Yoga?

Alle kan have glæde af Restorativ Yoga. Særligt i perioder med fysiske eller psykiske skavanker. Kroppen kan så mange fantastiske ting og at give den optimale betingelser for at lave en selvhealingsproces synes jeg er noget der burde have et meget større fokus end det her.

Jeg håber, at du har fået mod på Restorativ Yoga og på at du giver dig selv lov til at prøve at slappe af i de restorative stillinger.

Prøv selv Restorativ Yoga

Nedenstående stilling hedder Viparita Karani og er en stilling, som er nem at lave.

Sådan gør du:

  • Du ligger dig med benene op ad væggen, armene ud til siden og slapper af.
  • Du kan med fordel ligge et tæppe under din bagdel, så du bliver løftet lidt op fra underlaget.
  • Lav gerne stillingen 10 minutter inden du skal sove, så beroliger du dig selv og dit nervesystem.

Restorativ yoga

Mere Restorativ Yoga? – Modtag min mini e-bog

Jeg har lavet en lille e-bog med 5 Restorative Yogaøvelser, du nemt kan lave hjemme.

E-bogen med Restorative Yogaøvelser finder du her

Tips til din Restorative Yoga praksis

Når du ligger dig i en Restorativ yogastilling er det vigtigt, at du ligge virkelig godt. Der må ikke være noget som helst der generer. Er der det, aktiverer du dit nervesystem og det går ikke, for det er nervesystemet vi gerne vil give mulighed for at blive beroliget.

Det er vigtigt, at du har godt med tøj på og gerne noget varmt over dig. Selvom man ikke fryser når man starter kommer man til det når kroppen kommer ned i den dybe afspændte tilstand. Fryser du i stillingen aktiverer du også dit nervesystem og det skal undgåes for at få den fulde effekt.

Mere om Restorativ Yoga

Følgende bog om Restorativ Yoga kan jeg i den grad anbefale

Bo Forbes: Yoga for emotional balance

Rigtig god fornøjelse med at have Restorativ Yoga som en del af dit liv.

Namaste Mie

Ansigtsbehandling