rooibos te

Rooibos – Derfor skal du drikke denne helbredsstyrkende te

Rooibos – Derfor skal du drikke denne helbredsstyrkende te

Jeg elsker Rooibos te og drikker minimum en kop af denne skønne gyldne te hver dag. Jeg elsker den for dens mange helbredsstyrkende egenskaber, dens smukke farve og smag og særligt, fordi den stabiliserer mængden af kordisol i kroppen og derfor hjælper de mennesker, jeg hjælper i individuelle stressbehandlingsforløb.

Jeg bruger den også som en anti-age og hudforskønnende urt og glædes over at den indeholder et væld af forskellige antioxidanter.

Hvis du starter du dagen med en kop kaffe, så prøv et par dage at drikke 1-2 kopper af denne smukke gyldne varme te i stedet.

Hvad er Roiibos?

rooibos teRooibos er en koffeinfri te der stammer fra Afrika, og den kaldes så smukt af nogle for en af Afrikas botaniske skatte. Den er fra en busk, Aspalathus linearis og er i virkeligheden ikke en te, men en urt. Den siges at have evnen til at kurere hovedpine, søvnløshed, eksem, astma, allergier og for tidlig aldring – bring on en god varm kop Rooibos, for de kvaliteter er det da bare om, at indtage i store skønne mængder.

 

 

 

 

8 gode grunde til at drikke Rooibos te hver eneste dag

Rooibos har en bred vifte af helbredsstyrkende egenskaber og med blot et par kopper af en god varm Rooibos te af god kvalitet, kan du få glæde af disse egenskaber. Har du endnu ikke smagt denne smukke te,

✫Rooibos indeholder antioxidanter – særligt antioxidanten Quercetin der i forskning har vist sig at være god for dit hjerte idet den bl.a. mindsker hjerteproblemer. Den er også god ved astma og allergier.

✫Rooibos styrker immunforsvaret – Rooibos indeholder udover immunstyrkende antioxidanter også super enzymet SOD (Super-Oxid Dismutase) og teen højner mængden af gluthation i blodet (ønsker du vitalitet og anti-ageing, er det bare go for it!).

✫Rooibos balancerer kordisol-niveauet i kroppen. Denne viden er super for dig, der enten grundet stress producerer al for megen kordisol og for dig der pga. al for megen stress gennem længere tid og evt. binyretræthed deraf producerer for lidt kortisol. Rooibos får ikke stressen ud af kroppen – med mindre du giver dig selv den pause, der er ved at sætte sig ned stille og roligt et par gange om dagen og nyde en god kop varm Rooibos. Der bliver forsket i rooibos og kortisol og pt er der flere forskninger, der peger på, at rooibos sænker mængden af kortisol i kroppen, hvilket er et must ved for megen stress.

✫Rooibos har anti-ageing effekt – Bl.a. er det høje indhold af antioxidanter i teen medvirkende til, at teen giver en anti-ageing effekt. Teen indeholder naturligt alpha hydroxid acid som du bl.a. finder i hudplejeprodukter pga. dens anti-ageing effekt og fordi den mindsker fremkomsten af begyndende linjer og rynker. Derudover indeholder den mineralerne zink, mangan, magnesium, kalk og jern og flere af disse mineraler er særligt gode for huden.

✫Rooibos forbedrer din vejrtrækning – den er stressreducerende og løsner op for åndedrætsproblemer, drik den endelig på dage med lidt ondt i halsen evt. blandet med lakridsrod og kamille. Den er ligeledes anti-inflammatorisk og kan være medvirkende til at sænke for højt blodtryk pga. dens anti-stress effekt.

rooibos

Sådan laver dig en god kop Rooibos te

Hæld 2 spsk Rooibos i en tekande 8 (sådan en med filter indsats)

Hæld herefter kogende vand over. Lad teen trække i 5-6 minutter og nyd i en rolig stund

Her kan du købe Rooibos af god kvalitet

Jeg kan rigtig godt lide den grønne rooibos, pga. dens lidt mildere smag. Det er ikke altid lige nemt, at finde Grøn Rooibos, men den er til at få på min danske ynglingssommer ø Bornholm i Bornholms Tehandel i Rønne.

Vil du have den færdig kan jeg anbefale denne her fra Pukka herbs.

Du kan i de fleste gode tehandler finde Rooibos – gå efter en økologisk for det reneste produkt.

Hvor køber du Rooibos og hvordan laver du din ynglingskop. Blander du den med andre urter? Jeg elsker når vi kan hjælpe hinanden, så skriv endelig dine erfaringere med teen, hvor du køber den bedste og hvilken effekt den har haft for dig i nedenstående kommentarfelt.

Namaste og kram

Mie

Comments

 1. Maarten

  So glad rooibos is one of the few tea’s i really really like! I’ve been drinking it for months now daily!

 2. Susanne Hesthave

  Jeg er ret pjattet med en rooibos som hedder “sommerregn”Den er blandet med bl. Ingefær og gulerod.
  Eller “frugtkys” som er blandet med tranebær og andre nordiske bær/blade.
  Begge bidrager til mit velvære og er også super som Iste 😊
  Man må aldrig smide god te ud. Lav iste hvis der er rester.
  Jeg forhandler selv teen i min lille shop kleinescafe i Stenløse.

  1. Sanne bjørn

   Hej
   Du sælger varen godt.
   Jeg vil gerne prøve smage til mit yoga center.
   Gør du dig i at sende smagsprøver ?
   Så Kan jeg købe et større parti hvis jeg er glad for teen(e)?

   Kærligst,
   Sanne Bjørn
   Agern yogacenter

Add A Comment