selvkærlighed

Selvkærlighed – 5 teknikker til mere selvkærlighed du bare må kende

Selvkærlighed

5 teknikker til mere selvkærlighed du bare må kende

Der er et spørgsmål, jeg ofte modtager fra klienter og yogadeltagere.

Hvordan forebygger jeg bedst stress? Og hvordan undgår jeg at blive stresset?

Svaret er selvkærlighed.

Manglen på selvkærlighed er en af årsagerne bag mange både indre og ydre konflikter.

Baserer man en stor del af sit liv på at gøre andre tilfredse, eller at gøre, hvad man tror, at andre vil have en til ,så ender de fleste med, på et tidspunkt, at blive lidt mavesure. 

Elsker du dig selv – ellers synes du, at bare det at jeg spørger er grænseoverskridende?

Hvis du ikke er i stand til at elske dig selv, så prøv at tænke over, om manglen på selvkærlighed skyldes, at du hele tiden prøver at bevise dit værd overfor andre?

Om har du så stort et pleaser-gen, at der er stor sandsynlighed for, at du giver så meget til andre, at du ikke får givet nok til dig selv?

Du er perfekt, præcis som du er og der er altid en læring bag alt. 

Hvis du giver dig selv masser af omsorg, kærlighed, lytter til dig selv og tager dig godt af dig selv, så bliver du ikke stresset. Jeg vil også vove den påstand, at dit selvværd vokser helt op i himlen. 

Hvis du elsker dig selv, passer du godt på dig selv, giver dig selv nærende kost, bevægelse der passer til dig, måske mediterer eller dyrker yoga, alt sammen noget, der nærer din krop, dit sind og din sjæl, så gør du dit bedste i forhold til et mere selvkærligt liv, hvor der er plads til, at du lytter til den guidning der kommer fra hjertet. 

Hvis du elsker dig selv, er du i stand til at sige nej til andre, når du kan mærker, at noget ikke føles rigtigt for dig, så er du selvkærlig, og så har du et naturligt helt forsvar mod stress.

Er det nemt at være selvkærlig – NEJ, for det fleste kræver det en bevidst beslutning om at være det, og det er nok noget af det, der er sværest for de fleste. Vores samfund er bygget op omkring, at vi skal yde, før vi nyder og nu også, at vi skal skabe vækst og være effektive.

Det er desværre ikke bygget op omkring nærvær, langsommelighed og selvkærlighed. 

At være selvkærlig kræver en beslutning om, at ville være det og så kræver det, at du gør de ting, der gør dig glad og som får dig til, at føle dig selvkærlig. 

Får du trykken for brystet ved at læse ovenstående og har du svært ved at elske dig selv? Du er langt fra den eneste. Rom blev ikke bygget på en dag, og det er selvkærligt, at acceptere, at der er et stykke vej og så i stedet anerkende, at du hver dag tager et lille skridt mod at være selvkærlig og mod dit selvkærlige liv. 

Det er svært for mange, at elske sig selv, meget sværere end at elske andre. Og det har taget mig år, at lære, at selvkærlighed er vejen, hvis jeg ønsker at sætte et præg på verden båret af kærlighed og have overskud og nærvær, når jeg er sammen med mine børn, klienter og yogadeltagere. 

Min dag er bygget op omkring masser af selvkærlige aktiviteter – hver eneste dag, så jeg hele tiden kan tjekke ind med mig selv. Og det smitter af på mine omgivelser, der også bliver mere selvkærlige og positive.

selvkærlighed

5 veje til mere selvkærlighed

Det er muligt, at blive en mester i selvkærlighed, fordi selvkærlighed ligger allerede i dig. Tænk på små børn og babyer, de har masser af selvkærlighed.

Som Rumi skrev:
"Your task is not to seek for love, but merely to seek and find alle the barriers within yourself, that you have built against it"

Alenetid

Alle har brug for alenetid – også ekstroverte. Det er i tiden alene, vi virkelig kan mærke os selv og bare gøre, hvad vi selv har lyst til, uden at tage hensyn til andre. Hvis du kan, så lad der være tid til alenetid alle dine dage. Hvis det er svært, så sørg for, at du i det mindste i weekenderne har tid afsat kun til dig. 

selvkærlige ritualer

Selvkærlige ritualer

Hvis du er til ritualer, kan du skabe dig nogle selvkærlige af slagsen. Et ritual kan være mange ting og skal være noget der virker for dig. Det kan være et bestemt aftenritual, eller måske sidder du 5 minutter i meditation, når du kommer hjem fra arbejde. Ritualer skal gøre godt og lære os, at lytte mere til os selv. 

alenetid

Sig nej

For mig er noget af det mest selvkærlige, man kan gøre, at sige nej. Hvor mange gange har du ikke sagt ja til noget, som du bagefter kan mærke, at du ikke skulle have sagt ja til? 

Ved at sige nej og sige fra, vælger vi os selv til. Og at vælge os selv til, er selvkærligt. 

yin yoga

Selvkærlig fritid

Jeg elsker min yogapraksis og jeg elsker at meditere. Jeg finder den skønneste ro i mit indre, når jeg har yoga, meditation og åndedrætsteknikker, som en del af min dagligdag.

En ro, som gør, at jeg meget bedre kan mærke og lytte til mig selv.

Det er ikke sikkert, at det er yoga, der gør dig vildt begejstret, måske er det fodbold, sejlads, gåture ved stranden eller……., der giver dig et frirum. Det vigtige er, at du nyder og gør det, der er godt for dig.  

Fyld din fritid med det du elsker, det der gør dig begejstret og det, der bare kalder på dig.

 

Undgå brok og selv at brokke dig

Er der er noget jeg har lært, så er det, at mennesker, der er negative, brokker sig og har en negativ udstråling, dræner mig helt vildt energimæssigt. Og det ønsker jeg ikke, at bruge mit liv på. Jeg ønsker, at leve et positivt og kærligt liv. Det betyder, at jeg går langt uden om mennesker, der brokker sig, eller er negative. 

For mig er det meget selvkærligt, at undgå negative energier.  

Hvis du er en af dem, der sender negativitet eller brok ud i verden, så skal du vide, at det er utrolig drænende for andre mennesker og måske overveje, om det er den energi, du gerne vil sende ud til andre.

Jeg er af den overbevisning, at vi får det tilbage, som vi sender ud. Hvis vi brokker os, så får vi sendt masser tilbage, som vi kan brokke os over, er vi positive, så får vi sendt masser af positivt tilbage.

.

Name:

Email:


Tilmeld dig mit minikursus kvit og frit og modtag den første hjælp til, at få meget mere selvkærlighed i dit liv.

Du modtager samtidig skønne inspirationsmails til at leve et liv med mere glimmer og shine.

Det skal nok lykkedes dig, at lære at elske dig selv. Du er nemlig noget helt særligt. 

Hvis du har brug for hjælp, kan jeg hjælpe dig. Ring til mig på 28343115, så finder vi sammen ud af, hvordan. 

Masser af kærlighed til dig fra mig.

Namaste

Mie

 

Add A Comment