stresset over coronavirus

Stresset over Coronavirus? Eller oplever du mere ro?

alenetid

Lige nu er hverdagen forandret for mange af os grundet CORONA og COVID-19.

For mig (og måske også dig?) har det taget et par uger at falde på plads med den nye hverdag, der fra den ene dag til den anden skiftede den sædvanlige hverdag med faste arbejdsopgaver, undervisning og klienter ud med hjemmeskole, tid med mine børn 24/7, huslige pligter (4 mennesker hjemme hele dagen = megen mere rengøring) og flere timer dagligt i naturen.

I min nye hverdag savner jeg ansigt til ansigt sessioner og healinger med mine klienter (jeg har åbent for online Stressbehandlings-sessioner og fjernhealing), min undervisning og at se andre voksne mennesker, men derudover stortrives jeg med den meget langsommere hverdag, at jeg kan sove til jeg vågner og derved oplever gevinsten ved min naturlige døgnrytme (jeg sover MANGE flere timer i døgnet) og jeg trives med, helt uventet, at have fået så megen mere tid sammen med mine børn.  

Jeg modtager en del mails og sms beskeder fra venner, klienter og familie og mange skriver, at dette er en frygtelig situation (her tænker jeg ikke på de syge og ramte af COVID-19, men på dem der har svært ved at finde deres ståsted uden den hektiske hverdag) og at vi bare skal tilbage til hverdagen, som den var før. 

De sidste 4 uger har en stor del af os været hjemme størstedelen af døgnets timer. Nogle har syntes, at det har været ganske rædselsfuldt og andre har opdaget,hvor skønt det har været at skifte transporttid og den stresset hverdag ud,med hjemmearbejdsplads, langsommere dage og mere tid og nærvær med familien.  

Er du et ekstrovert menneske, har du sikkert haft dine udfordringer, der er sket for lidt og du savner det sociale.Er du introvert har du højst sandsynligt haft det noget nemmere. 

Jeg er introvert og for mig har det været både nemt og skønt,at kunne blive hjemme og arbejde i stilhed ved min computer. 

Jeg har de forgangne uger opdaget, at ugerne med hjemmeskole passer både mine børn og jeg helt fint. 

Jeg har nydt at se, hvor seriøst mine børn har arbejdet med hjemmeskole og det har været SÅ fantastisk, at ingen af os er kommet sure og trætte hjem om eftermiddagen.

Jeg har suget til mig,hvordan vi herhjemme alle 4 har været gladere og hvordan vi har grint meget mere sammen. For mig er det meget tankevækkende.  Og jeg har tænkt rigtig meget over,hvordan vi fremover kan tilrettelægge hverdagen mere langsomt og simpelt.

Jeg har ikke fundet svarene endnu, men en ting er sikkert, de sidste 4 uger har bragt ønsket om forandring hjem til mig. 

Skal vi tilbage hverdagen som den så ud før?

Når man som jeg arbejder meget med stressramte mennesker, så møder man mange der i årevis har knoklet, performet, som har givet og givet, har presset sig selv langt ud over, hvad de kan holde til og trives med – ofte fordi de tror, at andre forventer det af dem eller fordi de har forhøje forventninger til sig selv – resultatet er stress, ofte gennem en lang årrække, depression, nedsat livskvalitet og udmattethed. 

Fælles for mange af de mennesker er, at de ønsker mere ro i hverdagen, nærvær og overskud, mindre transporttid, flere hjemmearbejdsdage med plads til fordybelse, koncentration og færre afbrydelser, mere tid sammen med sine børn og nærmeste, at slippe den dårlige samvittighed det giver, at have sine børn i institution så mange timer om dagen, mere natur og tid til at påbegynde yoga og meditation, mere tid til at tænke, mærke og bare være.

Med COVID-19 har de (og alle os andre) fået den pause fra hverdagen, som der i årevis er blevet sukket efter og efterspurgt.

Vi har fået muligheden for at afprøve en anderledes hverdag. At prøve hvordan det er ikke at skulle bruge timevis på transport, at være meget mere sammen med vores børn og hvordan det er at vælge ture i naturen frem for shoppingcentre og overfyldte cafeer med al for høj musik.

 Vi har oplevet, hvordan det er at leve mere langsomt og med mere stilhed. 

Er du introvert, vil du nok opleve, at det er nemmere at omstille sig denne nye hverdag end hvis du er ekstrovert.

På et tidspunkt vender hverdagen tilbage, men skal den vende tilbage som en tro kopi af den tidligere hverdag, eller er det nu vi skal stoppe op og mærke efter, hvordan hverdagen skal skrues sammen, så vi trives, er glade og går hjem fra arbejde med overskud til os selv og vores nærmeste.

Stress og Corona

Som stressramt er man mere eller mindre i en kamp/flugt situation og vil som noget naturligt se forandringer og den usikkerhed omkring fremtiden, som vores nuværende situation giver, som en potentielt fare og der vil dukke bekymring, angst og frygt for fremtiden op. En fare der helt sikkert vil blive forstærket, når man følger med i verdenssituationen i nyhederne og hvis man er økonomisk ramt. 

Føler du dig stresset og har du brug for hjælp, så skriv til mig på kontakt@miefabricius.dk

Mit bedste anbefaling er at styrke dit mentale helbred med meditation, yoga og masser af lange gåture i naturen, så du har en buffer og kan lære dig selv, hvornår du vil følge din frygt og hvornår du vil holde fast i troen på, at der er og vil komme masser af gode ting også. 

Du kan få hjælp til mental ro med mit meditationskursus Ind i stilheden 

Vælger du frygt eller har du troen på, at der også kommer noget godt ud af Corona-situationen?

Forleden dag da jeg sad og scrollede på Instagram, stødte jeg på nedenstående citat:

When you can’t control what’s happening, challenge yourself to control the way you respond to what’s happening. Thats where the power is. 

Ovenstående citat fortæller om et af de meget vigtige områder, jeg altid arbejder med mine stressramte klienter i mine Holistiske Stressbehandlingsforløb med. 

Det fortællere os også, at det er der vi lægger vores fokus, der bliver vores virkelighed. 

Så vælger du frygt, bekymring, angst eller vælger du at vælge ro og se på de positive ting og på det der højner din energi?

Jeg vælger, at have fokus på det der højner min energi og støtter op om, at jeg har det godt.

Derfor har jeg nedenfor lavet en liste over en række ting jeg nyder og sætter pris på lige nu. 

Læs med og skriv gerne dine egne positive oplevelser i kommentarfeltet. 

 

Jeg stornyder......

 • At kigge op på den fantastiske himmel og ikke kunne se et eneste fly, flystriber eller den uklarhed de mange fly skaber på himlen.
 • At have mine børn hjemme hele dagen og se, hvordan de tager deres hjemmeskole og skolearbejde seriøst.
 • At vi ikke skal op og jage rundt om morgnen, fordi vi alle skal være et bestemt sted på et bestemt tidspunkt.
 • At hverken jeg eller mine børn kommer trætte hjem eller hjem med hovedpine.
 • At jeg har kunne arbejdet med og fået løst mange af de bunker og hængepartier, jeg har haft. 
 • At jeg ikke bruger tid på transport til og fra arbejde.
 • At jeg ikke har fyldt benzin på min bil, siden før vi gik i hjemmeisolation.
 • At luften smager renere og at jeg tydeligt kan mærke mindre forurening, når jeg trækker vejret. 
 • At jeg har genopdaget min glæde ved at stå og hygge mig med at lave mad, fordi der er tid og overskud til det.
 • At mine børn laver mere sjov og også nyder at være hjemme.
 • At forureningen i verden er mindsket og at havene er blevet mere klare. 
 • At se småbørnsforældre bygge huler i skoven med deres børn.
 • At have tiden til lange gåture.
 • At klimaet og moder jord har godt at denne forbrugs- og overproduktions pause.
 • At kunne skrue op for det der gør mig godt og giver mig balance nemlig min meditationspraksis, yogapraksis og vandreture.
 • Skønne daglige gåture med mine børn, som åbner op for fortrolighed og dybere snakke. 
Med ønsket om det bedste for dig, Mie

Add A Comment