udbrændthed

Udbrændthed – Hvorfor er jeg så træt og udbrændt?

Udbrændthed – Hvorfor er jeg så træt og udbrændt

Ca. halvdelen af de stressramte der starter i stressbehandlingsforløb i min klinik er både stressede og udbrændte.

De er så trætte og udmattede, at det at bevæge sig fra deres hjem og hen til mig, kan være svært.

Stressen har sat sig som udbrændthed.

Heldigvis er udbrændthed en tilstand, som det er muligt at komme ud af og udbrændthed er ofte et symptom på, at den stressramte har levet et liv, hvor vedkommende gennem længere tid, har overskredet sine egne grænser og ikke givet sig selv pauser og ro til at restituere.

Med udbrændtheden fortæller kroppen den stressramte, at tilstanden nu er så alvorlig, at vedkommende er nødt til, at holde sig i ro for at hvile, restituere og genopbygge din krop.

Restorativ yoga mod udbrændthed – nederst på denne side,  finder du den restorative yogaøvelse, som jeg anbefaler at udbrændte stressramte i mine forløb lægger sig i.

Hvad er udbrændthed?

Udbrændthed er den følelse og den fornemmelse, der er fysisk i kroppen og mentalt af træthed.

Det er en nærmest ubeskrivelig fornemmelse af, at være SÅ træt, at selv det at rejse sig fra sofaen, kan være en stor anstrengelse.

Når du er ramt af udbrændthed har du ingen motivation og du føler dig helt energiforladt. Udbrændthed er ikke det samme som at føle sig lidt træt, eksempelvis efter en nat med dårlig søvn.

Det er en gennemsyrende træthed og det er muligt, at være enten fysisk, psykisk (eller begge) træt.

Hvis du er fysisk udbrændt, oplever du voldsom træthed i kroppen. Det kan være svært at gå en tur, gå op af trapper og der kan være en generel følelse af, at musklerne ikke virker, som de plejer.

Hvis du er psykisk udbrændt, føles som om, det er svært at tage sig sammen til at gøre noget, det er svært at koncentrere sig og svært at huske. En der er psykisk træt kan have svært ved at holde sig vågen og føler sig hele tiden mentalt træt.

Er du både fysisk og psykisk udbrændt, hvilket jeg oplever, at mange er, vil du opleve ovenstående symptomer.

Hvorfor er jeg så træt og udbrændt?

Udbrændthed og ekstrem træthed er meget mere almindeligt end man umiddelbart tror. Ofte starter udbrændthed med stress og stresssymptomer gennem længere tid og ofte mærkes både en fysisk og psykisk udmattelse.

Men der kan også være mange andre faktorer der spiller ind, bla. livsstil, stress, binyretræthed, sorg, forkert medicin, depression, sygdomme og næringsfattig kost.

Sådan kommer du af med din udbrændthed

Hvis du oplever, at være udbrændt efter længere tids stress, kan jeg hjælpe dig tilbage til dig selv med mit Holistiske Stressbehandlingsforløb. På forløbet, hjælper jeg dig med at få stressen ud af kroppen, fjerne stressorer og også, hvilket er ret vigtigt, at reparere din krop og de skader, som stressen har gjort på din krop.

Jeg hjælper dig også med at finde ud af, hvilken kost (når du igen orker at spise og lave lidt mad), kosttilskud og hvilke andre holistiske værktøjer ,der kan være gavnlige i din situation, så du hurtigst muligt kan blive frisk.

Du kan læse mere om mit Holistiske Stressbehandlingsforløb her

Jeg anbefaler altid, at du får hjælp til at komme af med din udbrændthed af en dygtig behandler. En der sammen med dig, er i stand til, at finde ud af årsagen bag dine symptomer og som har et holistisk behandlingssyn.

Skyldes din udbrændthed ikke stress, er det vigtigt, at finde en behandler,der sammen med dig kan lave det detektiv arbejde der skal til, for at finde årsagen og herefter hjælpe med, at støtte kroppen, så den bliver behandlet.

Få det bedre med restorative yogaøvelser

Restorativ yoga er en fantastisk yogaform til dig der er udbrændt. Du skal nemlig bare ligge ned, understøttet af props og herved restituere og genopbygge din krop.

Sideliggende savasana mod udbrændthed og træthed

Sådan gør du: 

  1. Læg dig på din venstre side.
  2. Lig et et sammenfoldet tæppe under dit hoved, i den højde, der er bedst for dig.
  3. Læg en yoga bolster foran din overkrop og læg dig en yoga bolster bag dig (du kan også lægge dig med ryggen til en væg).
  4. Lig en bolster eller et sammenfoldet tæppe mellem dine ben
  5. Læg din højre arm henover bolsteren foran dig
  6. Læg et tæppe henover dig
  7. Du kan ligge i denne stilling ligeså længe du har lyst til, helst minimum 15-20 minutter, for størst mulige effekt.

Mie FabriciuMie Fabriciuss

Stressrådgiver, yogalærer og coach med et holistisk syn på mennesket og på helbredelse.

Du kan få hjælp til at få stressen og din udbrændthed ud af kroppen med Mie’s Holistiske Stressbehandlingsforløb 

 

 

 

 

 

Tag toppen af stressen – 7 dages stressdetox kvit og frit i din indbakke

.

Name:

Email:

Add A Comment