Varm kakao

Varm kakao – Mælkefri og bulletproof

Varm kakao – Mælkefri og Bulletproof

Varm kakao Denne varme kakao er min ynglings kakao opskrift og en rigtig god måde, at få antioxidanter fra kakaoen, sunde fedtstoffer og de adoptogene egenskaber fra maca og ashwaganda.

Den varme kakao er bulletproof, lavet på plantemælk (til denne opskrift foretrækker jeg rismælk, men andre kan også bruges) og sprængfyldt med sunde ingredienser.

Drik den varme kakao i stedet for kaffe, når du trænger til at blive kvikket lidt op om eftermiddagen.

Ingredienser:

2-3 dl. rismælk (eller havremælk)

2 spsk rå kakao

1 ts lecithin granulat (kan udelades)

1 måleske Marine Collagen (fra vital proteins)

lidt honning, gerne manuka

1-2 ts kokosolie

1 ts ashwaganda pulver (kan udelades)

1 ts Maca pulver (kan udelades)

1 ts Brain Octaine Oil (kan udelades)

En knivspids vanillepulver

Fremgangsmåde:

Kom alle ingredienser i en kasserolle, varm op. Blend meget kort med en stavblender og nyd så alle de skønne ingredienser.

Om ingredienserne:

Ashwaganda

En adoptogenurt (rod), der er meget brugt indenfor Ayurvedaen og som bl.a. bruges til at stå imod ydre påvirkninger såsom stress og toxiner. Den har foryngende egenskaber og siges, at gøre en stærk som en hest. Ashwaganda er et must, hvis du har stress eller binyretræthed. Derudover kan den hjælpe med at regulere blodsukkerbalancen og stabilisere kordisolbalancen, hvilket er særligt gavnligt for stressramte mennesker. Der er også lavet studier der viser, at Ashwaganda kan reducere angst og depressionssymptomer, hvilket ofte følger i kølvandet på ubehandlet stress.  En god adoptogenurt, du med fordel kan indtage jævnligt for at balancere og styrke kroppen.

Lecithin Granulat

Lecinhin Granulat indeholder bl.a. fosforlipider, som er rigtig vigtige byggesten i vores cellemembraner. Fosforlipider hjælper os med at optage de fedtsyrer, vi indtager i tarmen og sørger for, at vi kan transportere disse fedtsyrer rundt i kroppen.

Lecithin Granulat er ofte lavet af soya, men biosym har lavet en udvundet af solikkeolie, som jeg foretrækker, da jeg gerne vil indtage begrænset mængde af soyaprodukter.

Marine Collagen

Collagen er vundet massivt frem indenfor holistisk skønhed de sidste år, bestemt ikke uden grund. Marine Collagen er udvundet fra fisk enten fra kødet eller benene.

Marine Collagen styrker vores led, muskler, bindevæv og hud. Det er muligt at få kollagen, der er udvundet af andre dyr end fisk, men marine collagen har vist, at blive optaget hurtigere og derved komme hurtigere derhen, hvor det skal gøre gavn. Du kan hurtigt se det på huden, når du begynder at indtage Marine Collagen.

Og du vil opleve, at Kollagen mindsker fine linjer, øger hudens spændstighed, hjælper huden til at være mere hydreret og får den til at fremstå yngre og mere frisk.

Prøv Marine Collagen, førend du overvejer botox:-).

Kokosolie

Vi har brug for fedt og meget mere end de fleste tror. Og så længe du vælger koldpressede økologiske olier af god kvalitet vil din hjerne og krop elske dit fedtindtag.

Kokosolie kan du bruge indvortes og udvortes. Hvis du ligesom jeg, er meget opmærksom på, at vores største organ huden, optager ,hvad vi smører på, så er dette ikke længere så tiltalende, at komme cremer på huden, med en masse indholdsstoffer man ikke har lyst til, skal optages i ens krop.

Tidligere var fedtstoffer nærmest en forbandelse og for nogen sidder den læring vi har fået omkring hvor skadelige fedtstoffer er fast. Det betyder, at alt for mange spiser for lidt fedt.

Der er rent faktisk nogle som arbejder med og forsker i, om vores fedtforskrækkelse kan være en af årsagerne til, at mængden af patienter med Alzheimers øges, hvilket i mine ører lyder logisk, da vores hjerne består af en høj mængde fedt og skal bruge fedt for at fungere optimalt. Der er da også forskningsresultater der viser, at hvis man giver kokosolie til patienter med begyndende Alzheimers, så oplever de en reducering af symptomer.

Kokosolie indeholder MCT som bl.a. kan bidrage med, at øge din forbrænding og så kan kokosolie hjælpe med, at styrke dit immunsystem, bla. fordi den er god for vores tarmsystem. Olies kan også stabilisere vores blodsukker og spiser du en meget kulhydratrig kost (og ikke vil ændre på det), anbefaler jeg, at du supplerer med kokosolie, da denne olie frigives langsomt og derfor giver energi og stabilitet over længere tid.

Rå Kakao

Sprængfyldt med antioxidanter, der beskytter kroppens celler og flavonoider der bl.a beskytter os mod UV-stråling. Særligt magnesiumindholdet er højt og kan hjælpe med at øge dit energiniveau.

Kakao forbedrer dit humør – der er sågar nogle der siger, at vi bliver lykkelige af at indtage kakao/chokolade. Kakao kan også, grundet de høje antioxidanter gøre din hud smukkere og mere glansfuld og kan forhindre dine celler i at blive uhensigtsmæssigt nedbrudt.

Kakao bliver i dag brugt af mange til spirituelle ceremonier, hvor kakaoen siges at støtte dine dybere indsigter, samhørighed med andre og til at støtte din kreativitet. Aztekerne brugte kakao til at få succes med kvinder og drikken blev kaldt gudernes drik.

Maca

Maca vokser naturligt i andesbjergene i Peru og bliver bl.a. kaldt peruviansk ginsing.  og hvad man måske ikke lige skulle tro, så er den i familie med bl. a blomkål og broccoli. Den smager lidt jordagtigt, hvorfor du med fordel kan komme den i varm kakao eller i smoothie. Maca er kendt for sine opkvikkende egenskaber og du kan med fordel udskifte din kaffe med en Maca latte og derved få en sundere opkvikkende effekt. Maca indeholder en høj andel af vitaminer og mineraler og også både kulhydrater og protein. Derudover siges Maca, at kunne forbedre mænds sædkvalitet, mindske symptomerne fra overgangsalder, forbedre dit humør, booste energien, forbedre koncentration og hukommelse og så kan den, hjælpe med at bringe balance i hormonerne.

Brain Octaine Oil

Olien jeg kan mærke har en indvirkning på mine kognitive funktioner og som er god indtage, særligt hvis du har problemer med hukommelse og koncentration. Den er måske mest kendt for at være en ingrediens i Bulletproof kaffe, men du kan sagtens indtage den på anden måde, f.eks. i ovenstående varme kakao, hvis du ikke er til Bulletproof kaffe. Den kan øge forbrændingen og hjælpe ved vægttab.

 

Mie Fabricius Mie Fabricius – Yogalærer, stressrådgiver og Holistisk Hudterapeut, herunder bl.a. uddannet indenfor hormonterapi og Funktionel Medicine.

 

Add A Comment